Ekologická farma ARNIKA - relaxace, agroturistika, projížďky na koních, ubytování Horní Slavkov

Ležnice 811, 357 31 Horní Slavkov Karlovarský kraj

  • Mobil: +420 605 860 432
  • Mobil: +420 603 760 677
  • Mobil: +420 732 439 415
  • IČO: 18262902

Popis činnosti

Nabídka ubytování na ekologické farmě.

Chováme stádo čistokrevných huculských koní, masného skotu, ovcí.

Máme malou oboru, kde chováme jeleny a daňky. Všechna zvířata jsou chována podle ekologických zásad. 

Relaxace – agroturistika – projížďky na koních krásnou krajinou. 

Velkým přínosem pro handicapované děti v okolí Horního Slavkova, z Karlových Varů a celého regionu, je možnost využití HIPOTERAPIE.

Léčebná jízda probíhá pod dozorem zkušené rehabilitační pracovnice. WORDCAMP – pobyty studentů i dospělých z celého světa, kteří se zapojují do pracovní činnosti na farmě. 

Máme krásná zvířata, klubovnu, ubytovnu.

Schází nám však dobří, pracovití lidé, jejichž životním stylem je žít v krásné přírodě s hezkými zvířaty a s dobrou partou lidí. 

Hledáme sponzory ochotné tomuto projektu pomáhat finančně, materiálně a technicky. Na oplátku nabízíme pozvánku na naše akce jako čestným hostům, ekologické maso na akce a oslavy –

zvěřinu z naší farmy.

Pomoc při opravě zničených budov, v nichž bychom chtěli zřídit výrobní program pro ekologii.

 

Co nabízíme?

Víkendové pobyty s plnou penzí v ubytovně farmy. 
Společné večery v naší klubovně. Možnost pobytu  o prázdninách a dovolené ve srubu na pastvinách. 
Relaxace – agroturistika - projížďky na koních krásnou krajinou, pro vážné zájemce o jezdecké aktivity – přidělení vlastního koně.

Nejaktivnějším členům nabízíme trvalé zaměstnání.

Wordcamp – práce na tvorbě a rozvoji „Malé ekologické země“. Zbudování srubů na pastvinách a v oboře, kde budou moci poté zájemci relaxovat přímo v hezké krajině mezi zvířaty.

 

Na farmě se nevěnujeme pouze zemědělské činnosti, ale i jiným společenským a kulturním aktivitám. Již od 70. let jsme pořádali na farmě oblastní kolo Zlaté srnčí trofeje, pro mladé myslivce. V 90. letech začalo v ČR pracovat venkovské sdružení mládeže "Pampeliška", stali jsme se jejich členy a založili oblastní sekci. Na farmě se konalo několik oblastních kol, kde se hodnotily práce mládeže do 21 let a poté se zúčastňovaly celorepublikové přehlídky zájmové činnosti mládeže. Práce byly nejčastěji zaměřené na chov zvířat, chov zvěře, ekologii a krajinotvorbu.

Každoročně pořádáme několik akcí, jak pro děti, tak i pro dospělé, jako jsou:

den koní (spojený se dnem dětí)

Ležnický pohár - jezdecké závody pro koně menších plemen

setkání přátel ekologické farmy

křtění hříbat

hubertskou jízdu...

Po založení jezdeckého oddílu se zde pořádaly též první jezdecké závody, započítávané do celkové klasifikace.

Farma se podílí na společenských akcích konaných v Horním Slavkově i v okolních městech, především na zpestření pořádaných akcí, jak zapůjčením různých zvířat na ukázku, tak jízdami na koních. Na farmu za zvířaty se chodí dívat i děti v rámci školní výuky.

Několikrát jsme na farmě organizovali Wordcamp - setkání studentů z celého světa se zájmeme pracovat na ekologické farmě.

Na farmě pořádámě také letní pobyty dětí i dospělých s výcvikem jízdy na koních pod odborným vedením.

Každý pátek, mimo zimních měsíců, zde probíhá hipoterapie pro postižené děti, za odborného dozoru rehabilitační sestry. Tuto činnost bychom chtěli rozšířit i na zimní měsíce, po dobudování kryté jízdárny. Dojiždějí sem rodiče s dětmi nejen z okolí, ale např. též z Karlových Varů.

Odeslat poptávku nebo dotaz: Ekologická farma ARNIKA - relaxace, agroturistika, projížďky na koních, ubytování Horní Slavkov

Ležnice 811, 357 31 Horní Slavkov